Friday, April 30, 2010

photoshoot di UTHM

Date: 26 April 2010




by:
~fs~

Lagi, JJCM 2 di Batu Pahat

Jalan-jalan Cari Makan 2



Ikan siakap masak 3rasa...nyum..nyum...
~fs~

Jalan-jalan cari makan di Batu Pahat

Batu Pahat Mall...here, i come..!!

23 April 2010

JJCM di River Side, Pekan Parit Raja
Tom yam dan Sotong Goreng tepung...Berbaloi-baloi..!!!

~Thanks for Mrs Afat~
Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat
Sorry, akak tak dapat datang majlis korang bulan 6 nanti


~fs~
23 April 2010

Jalan-jalan di Pekan Ayer Hitam, Batu Pahat

Berkesempatan berjalan-jalan di Pekan Ayer Hitam, Batu Pahat, Johor..BEST..!!!banyaknya anak-anak patung jual di sini. Murah pula tu, memang teruja la tgk barang2 kiut-miut yang dijual. Sesuai dengan cita rasa aku, yang sukakan barang2 yang kiut khususnya kaler pink..^^, umur:28 th beb...beli la juga patung bantal tu untuk dua orang adik yang sentiasa menantikan buah tangan dari kakak mereka ni. Selain tu, beli kerepek dan pelbagai perencah masakan di sini. Thanks a lot to, adik ain yang sudi bawa akak jalan2 kat cni. Next time, pasti tempat ni akan ku kunjungi lagi...
Jom kita tgk2 gambar..!!


~fs~
24 April 2010

Wednesday, April 21, 2010

6.55 am (21 April 2010)

Gara2 kejadian ketinggalan flight semalam, aku bangun seawal 3am hari ni...memang tidak tidur punya...macam2 aku buat utk tunggu mentari muncul..
Sampai airport, check in pukul 6am..owh, tidak tinggal lagi....
Dipendekkan cerita...
Sampai Senai International Airport pukul 9.30am
Cari bas ke Larkin
Sampai Larkin, perut krook..krook..
Ternampak menu "Nasi Ayam Penyet", hooreyy...aku dapat mkn nasi ayam penyet pula di sini, last makan di Kuching hari tu..
Then, pas makan, cari bas ke Batu Pahat
Tiyah msg (Naik Bas ke Batu Pahat, pas tol Ayer Hitam, bagitau driver turun depan KFC, Pekan Parit Raja)
OK...with a full of attention, aku ikut ja direction2 tu
Call
Farra: Tiyah, dah sampai..dekat KFC, Pekan Parit Raja ni
Tiyah: Ok, jalan terus, lalu guardian, lalu Maybank, lalu kedai mamak, nampak bus stop, depan bus stop ada rumah.....bla..bla...
Farra:Tok..tok...
Tiyah: hi Kak Farra....nasib baik tak sesat...bla..bla...

YESSS....sampai dengan jayanya...siap depan pintu rumah...!!!
Sorry kak, Tiyah ada exam kul 2...tu yang tak dapat amik akak dpn KFC td...

MORAL OF THE STORY: Ikut ja direction, YAKIN...pasti berjaya ke tempat yang dituju..!!

Tuesday, April 20, 2010

6.55 am (20 April 2010)

19april2010
9-10.30pm

Lepak bersama2 adik di anjung selera, mkn tomyam, sayap ayam n nasi putih
10.30-11.30pm
Balik rumah, kemas bilik, kemas barang..dll

20april2010
12.00am

FBooking, Blogging, Listening music
I was thinking, tidak perlu tidur sampai pukul 5am..5.30am..mesti sampai airport, flight pkl 6.55am..
2.30am
Melabuhkan badan di katil sambil membaca buku 'Jangan Bersedih', kerana aku sememangnya dlm keadaan sedih.
2.30 and above..
zzzzzz..........
5.45am
kringgggggggg.........kringgggggggg...
bunyi telepon, adikku jiji menelepon..'Kak, bangun..lambat suda ni, cepat2'
OMG, mandi + pakai baju dll 10 min
6.30am
Sampai ke KKIA (terminal 2)

Then...


uwaaa...beli tiket baru...untuk 21April2010, (6.55am)!!
By: Farra

Monday, April 19, 2010

Besar vs Kecil


Yang Kecil..
Jangan Khianati,
Jangan di pandang rendah,
Bantu ia,
Bersama melayari bahtera,
Dalam pasang surut nya.

Yang Besar..
Dihormati,
Disegani,
Penunjuk arah,
Ia membawa nakhoda,
Agar tidak sesat dalam pelayaran.

Yang Kecil dan Yang Besar..
Bersama-sama dalam perjuangan,
Membantu para nelayan,
Demi sesuap nasi.

Yang Besar dan Yang Kecil..
Bekerjasama lah,
Hormat-menghormati lah,
Bantu-membantu lah,
Pasti akan sampai ke tempat yang dituju.

Yang Besar dan Kecil..
Ketahuilah,
kamu saling memerlukan,
jangan persiakan keduanya,
untuk kejayaan yang pasti.


'The Secret of Leadership"
Hasil Nukilan: Farra

melangkah...

'Dalam kita melangkah, terkadang kita diuji dengan ujian yang amat berat untuk kita tanggung, sehingga kita terduduk dan menangis, tetapi..ketahui la, bahawa Allah s.w.t ingin menjahit kembali sejadah keimanan kita yang sudah terkoyak lantaran kehendak duniawi'

'Mereka tidak akan menjadi lemah kerana bencana yang menimpa mereka di jalan Allah swt, tidak lesu dan tidak pula menyerah kepada musuh. Allah menyukai orang-orang yang ber SABAR" (Ali Imran:146)

'Ya Allah, berilah aku kekuatan untuk menghadapi musuh-musuh ku di saat aku berjihad ke jalan Mu, sesungguhnya orang yang benar ada hak untuk berbicara'

Apa yang kita SEDIH kan ??
Jangan SEDIH selagi ada tauhid dan keimanan
Perbaiki amalan, banyakkan istighfar dan persiapkan bekalan

Milikilah KeBERANIan, KeSABARan dan KeTABAHan serta KeKUATan dalam memikul beban yang berat.

~Be Strong~
farra

Friday, April 16, 2010

Gingers Collection

Location: Crocker Range Park (Mahua & Alab Mt)
Date: 13- 15 April 2010


by:farra

Thursday, April 8, 2010

Dinner at Promenade Hotel

Event : Welcoming Dinner for 'Scientific Seminar of Mount Tambuyukon 2010'
Date : 6 April 2010
Venue: Raflesia Ballroom, Promenade Hotel, Kota Kinabalu


~farra~

PEREKA 2010

Event: Pertandingan Penyelidikan dan Reka Cipta (PEREKA 2010)
Date :5 & 6 April 2010
Venue: Cancelor Hall, UMS

Picture above showed that one of the PEREKA's Participant in research category (Biosciences & Biotechnology)
And she got a BRONZE medal award in this competition.
clap..clap..clap...^^

Picture below: 'us' from IBTP


~farra~