Thursday, December 17, 2009

Selamat Datang 1431H

Dimulai dengan kata-kata mutiara, yang dipost di FB (2 hours) tadi yang kini sudah mempunyai 14 komen beserta 6, like this..

Jadikan setiap hari menjadi hari yang bermakna dan bermanfaat..kita tidak dapat mengubah hari kelmarin, dan esok belum pasti akan datang. Lupakan masa lalu,ia akan berlalu selamanya. Kejayaan akan datang bergantung pada apa yang dilakukan hari ini. BANGUN lah, dengan harapan hal2 terbaik terjadi..Salam Maal Hijrah, 1431H..moga sentiasa diberkati..aminn..


Doa Akhir Tahun:


Ya Allah, apa yang telah kami lakukan pada sepanjang tahun ini, dari apa yang Engkau tegah kami daripada melakukannya, mana-mana yang tidak sempat kami bertaubat daripadanya, dan Engkau memberi peluang pula kepada kami bertaubat setelah kami melakukan maksiat kepada-Mu, maka sesungguhnya kami memohon keampunan-Mu, maka ampunilah kami dan segala perbuatan kami, dari apa yang Engkau redhaidan Engkau telah menjanjikan kami dengan ganjaran pahala keatasnya, maka memohon daripada-Mu, wahai Tuhan yang mempunyai segala kebesaran dan kemuliaan. semoga Engkau menerima amalan kami dan Engkau tidak memutuskan harapan kami kepada-Mu, wahai Tuhan yang Maha Mulia.

Doa Awal Tahun:

Ya Allah, Engkaulah yang kekal, qadim dan azali dan dengan segala kemurahan Engkau yang melimpah, kami memohon dengan kedatangan tahun baru ini. Engkau peliharalah kami daripada syaitan yang direjam, para pembantu dan tenteranya, dan kami memohon pertolongan-Mu dalam melakukan sebarang pekerjaan yang boleh mendekatkan diri kami kepada-Mu. Ya Allah, Tuhan yang mengubah segala keadaan, ubahlah keadaan kami dengan sebaik-baik keadaan dengan kekuasaan dan kekuatan-Mu, Wahai Tuhan kami, kurniakanlah kepada kami kebahagiaan di dunia dan akhirat dan peliharalah kami dari azab seksa api neraka. Segala Puji bagi Allah, Tuhan sekalian Alam.



Wednesday, December 2, 2009

tidur tak lena..makan tak lalu..!!

...Mandi tak basah..Debaran kian terasa...jantung berdebar..Simptom apakah ini??

Persoalan..
Kenapa??ada rombongan meminang ka??
ohhh...tidakkk...

My Turn.......



Ok....done...i have done my work here...hoorey...positive feedback from others. After end of session, Prof Li S.P from China approched me and said ''Your work so interest, why not u do more in Chemical Analysis, I mean isolate compound from these plant..who knows can Novel Compound from tropical gingers endemic in Borneo..''

Isolate Compound??

ya..very good idea and further analysis should be done..but strong base in Chemistry are needed. Anyway, new idea..new knowledge..new friend..and new inspiration that i got during 3 days conferences.


-Farrawati Sabli-

4th Global Summit on Medicinal and Aromatic Plants
Four Point Sheraton, Kuching, Sarawak.
1hb-5hb Disember 2009

Tuesday, December 1, 2009

register

1 Disember 2009
-Registration for all participants


-fs-

Sunday, November 29, 2009

Kuching, Sarawak (30.11.2009-6.12.2009)



30th November 2009


-Flight ke Kuching at 6.45am, sampai di Airport Kuching pukul 8.45am
-Tunggu Ling dari Sibu 11.30am
-Check-in at 4 points Sheraton Hotel 12.30pm
-Rest (rasa penat sangat2)

First time datang ke Negeri Sarawak Bumi Kenyalang.




Tag: Nama aku pada acceptance letter tu..ehem..ada typing error..tapi aminkan saja..amin...Insyaallah..~fs~


























Aidil Adha 1430H

Hari Raya Aidil Adha, 27hbNovember2009 bersamaan hari jumaat. Disambut sederhana, tetapi kemeriahan tetap dirasa. Berkumpul dengan sanak dan saudara. Jauh dan dekat.

Menu: Laksa Penang
Aktiviti:
-Solat Sunat Raya
-Menziarahi pusara
-Dikunjungi saudara mara dan rakan2
-Mengunjungi rakan2

Yang Paling Best antara yang terbest:
1. Maciku, Masturah Hj Nanti. Balik untuk menyambut hari raya bersama2 kami di kampung. Dia bertugas di Kedah, setahun sekali balik, taim cuti sekolah.
2. Kawanku, Hariyanti Saleh. Datangberkunjung ke rumah, dia adalah kawan sekolahku di SEMAI. Dia pindah ke SMAKK, tingkatan 3. Sejak itu, langsung tidak pernah jumpa dia. Tidak sangka, di Hari Raya AidilAdha yang penuh mulia ini, dua sahabat ini bertemu selepas 12 tahun tidak jumpa dan bersua muka.
3. Memoriku, GARDENIA Butterscooth dan Coklat Raisin, serta Key Chain bergambar..ini best ni..tp nda ble share sama kamu..I'm Sorry..^___^

Apapun, SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA..!!
MAAF ZAHIR & BATIN..~fs~

Friday, November 27, 2009

till the end..my L.O.V.E is just for you..!!

PENGORBANAN

KESETIAAN

KESABARAN

KEYAKINAN


membawa

KEBAHAGIAN hingga ke akhirnya..

NUR..ya Kasih..ya Kasih...

telah menamatkan ceritanya pada hari ini, 27/11/2009, hari raya aidiladha.
tidak rugi aku ikuti kisah Nur Kasih di TV3 setiap hari jumaat.

~Nur~Adam~Katrina~Aidil~Liya~dan tidak dilupakan, Sarah~
Pelbagai emosi dan dugaan dalam percintaan mereka..dan akhirnya Nur dan Adam bersatu dan bertemu semula.

p/s:air mata bercucuran melihat ending cerita ni..turut ber'emosi'..~fs~

Wednesday, November 25, 2009

yang dirindui..!!

Balik ke Sabah suda, 25/11/2009..flight 9.25am.
10 hari di kl banyak meninggalkan kenangan manis buat aku..dan yang sangat2 dirindui ialah saat bersama buah hatiku...Danish Irfan..

Saat kita gembira bersama...Titi La, Jom bawa Nanis pegi 'fishing' di Tasik!!
Ok Sayang..Jom..!!kejap, Titi La belikan Kinder Joy dulu..ok!!, yeah...sayang Titi La..


Saat kita jalan-jalan, Makan Aiskrim di Putrajaya...



Saat kau kusakiti...


Saat Kau Ku Tangisi....


Kini...Saat Kau Ku Rindui...
Pastinya kau juga MERINDUIKU...
Danish Irfan
~adik sepupuku yang manja~
~suka makan 'Kinder Joy'~
Jumpa lagi sayang..Titi La..!!


~fs~
memory in kl
16 November 2009 -25 November 2009

Monday, November 23, 2009

with kak Miza

Kak Miza,

1. kawan aku sejak di UITM, kk dulu. Hampir 5 tahun nda jumpa dia.
2. kos kejuruteraan awam
3. tinggi lampai orangnya
4. berkahwin dengan org Seremban
5. ibu kepada 1 org anak (boy)
6. keja di Jabatan Perkhidmata Awam, Putrajaya
7. suka minum kopi tenom dengan biskut cream krackers..(yg ni aku ingat tul)
8. biasa ngan dia sebab satu bilik ngan best fren aku, Yati..selalu lepak2 di bilik durang di Kolej E.
9. org tenom
10. siok, sporting, suka shoping
11. umur 2 tahun lbh tua dr aku


Hari ini, 23/11/2009 (12-2.30pm)..bersamaan dengan anniversary dia, kami jumpa di Alamanda, Putrajaya..dekat ja dengan ofis dia. bestnya jumpa Kak Miza. Banyak ceta kami share. Thanks Kak Miza, belanja di Kenny Rogers. Aku makan Meat Spaggetti Bolognensis (nta betul ka ni), mcm salah spelling ja. Kak Miza mkn ayam..


Sweet memory, ada masa nanti kita jumpa lagi ok..
Mo jumpa Kak Chom lagi, rindu sama dia juga..
~fs~