Wednesday, March 31, 2010

Kerang/Tiram a.k.a Mutiara

Continued....
.........................via FB on 30March2010.....
~fs~

Tuesday, March 30, 2010

farrawati sabli was tagged in a Blogger To Blogger

Mula-mula, terkejut juga...ingatkn FB ja yg ada tag-mentag ni..rupanya, blogger to blogger pun ada jg...emm..ok la, aku suka jg kena tag ni..tp, klu di FB tu..aku x suka la kena tag yg tidak kena mengena dgn hidupku..dlm diam, cepat ja aku remove tag tu..cnth tag yg aku tidak suka di FB tu adalah Karangan BM budak2 sekolah yg menjadi bahan ketawa sesiapa membacanya, ya..memang lucu, Tajuk pun..'Terima Ksih Datuk'..emm...kesian budak tu, iya lah..dia ada idea menulis sebenarnya..bantu lah dia, jgn dipersendakan...

OK lah...thanks Bluedianthus....

Ni aku jawab tag ko ah...baca2..

1. Anda rasa anda HOT?
-sentiasa COOL bebeh...tidak suka HOT2 ni...nda best..minuman kegemaran: Teh 'O' Laici ping ok..harap maklum!!

2. Upload gambar kesayangan anda..
-sila alihkan perhatian pada gambar yang di atas..itu la gambar kesayangan aku...betul2 aku sayang....tidak tau cmn lagi aku mo ckp tuk express kan sayang aku sama gambar yang di atas...gmbar aku dr kecik2 sampai dewasa yang mana skrg mau meningkat 28th suda.

3. Kenapa anda suka gambar di atas?
-Sebagai penghargaanku terhadap kedua orang tuaku yang tercinta.

4. Bila kali terakhir anda makan Pizza?
- Tidak silap bulan Februari tu, bersama adik aku Fatin..sebelum dia balik ke Pulau Labuan..ops..dia yang belanja coz baru keluar PTPTN..hehe..

5. Lagu terakhir yang dengar?
-terlalu banyak lagu, sampai nda ingat yang terakhir..esp, taim perjalanan balik KB, pasang lagu kuat2..sambil nyanyi lagi..keta auto, klu tidak nyanyi..tertidur nanti..

6. Apa yang anda buat selepas selesaikan tag ni?
-Ada kerja yang penting..tuk competition PEREKA 2010 minggu depan..mo print poster..

7. Selain dari nama anda sendiri, anda suka dipanggil dengan nama apa?
- Nama manja aku, yang dipanggil oleh adik bongsu aku di rumah...LA...hehe..selain tu, aku suka dipanggil ADIK..tp, abg2 sepupu ja yg panggil ni..maybe aku ni anak sulung...tiada abang, so, tu lah suka kalau kena panggil adik kunun..hehe..malu ^^

8. Tag lagi 6 orang tanpa kekesalan..

1. Bluedianthus (My Music, My Computer, My Life)
2. Cigu Echam (Telus dan Tulus)
3. ??
4.??
5.??
6.??

9. Siapa No 1 kepada anda?
- Dia adalah sahabatku, satu rumah dulu di KF..di awal era blogging aku ni..dia la guru aku..kadang2 kami tidur sampai tgh mlm berblogging..dia buat master di SKTM, terrer la bab2 komputer ni..tajuk master dia buat program e-learning di UMS klu tidak silap..dia la selalu bercerita sama aku pasal2 database, mcm2 software dll..tp, aku ni mendengar ja..byk benda aku nda fhm..:-)
-dia juga seorang yang cukup tabah, dulu awal2 sem, sama2 la kami tunggu bas berjam2, naik bas, jln kaki dr KF sampai luar dekat roundabout tu pun kami pernah sama2...taim tu cuti semester, tiada bas..oh ya, yang aku kagum dengan dia..pernah jalan kaki dari KF sampai ke SKTM, UMS...clap..clap..(jan mara WM..hehe..) akan menjadi kenangan manis ba ni..semuanya demi matlamat yang satu..kan..kan...SEMOGA BERJAYA SAHABATKU WM, ada masa nanti kita lunch sama2 ok..masalah blog aku yang tidak dapat dikomen ni belum selesai lagi...uwaaa....

10. Bagaimana pula No. 2?
- Mula2 rakan di alam maya, kemudian di alam realiti..then, kembali semula ke alam maya..dan lepas ni tidak tau la samada ke alam realiti semula ka..atau tidak..apa yang pasti, aku suka baca blog dia..bukan blogspot, tapi wordpress. Persahabatan yang dikira UNIK...(kan aku pernah post dulu, dia Unik, Aku suka keunikan dia..dia la ni..hehe)
-Pernah berjumpa di alam realiti, tanpa sebarang bicara cuma dengan senyuman yang cukup manis yang bisa membuat hatiku cair..(mesti kamu pelik baca cerita aku ni), kemudian time jumpa tu..bapa dia yang bawa..(ya betul, ini kisah benar), tapi malangnya..selepas berjumpa sekali tu, aku dapati msg2 aku jarang dibalas, ada lah sekali dua...rupa2nya, dia mau cari wanita yang bermata sepet, yang pandai main piano mainan..hehe...(aku skodeng FB dia baa)..jadi, mungkin aku suda direjek olehnya...DAN, tidak lama lagi Betday dia...tgh berfikir2 mo buatkan dia kek yang paling spesel...sebagai tanda PERSAHABATAN..apa salahnya kan..

Buat masa ni, hanya dua ja rakan blogger yang aku tag...ok la tu kan...oh ya, orang yang di TAG dengan font yang large and bold, diharap dapat membalas TAG ini..tapi dengan kerelaan hati..tanpa paksaan.

Selamat Tag-menTag....tata...
~fs~

Saturday, March 27, 2010

Happy anniversary SAYANGku...

My Dear...

Bila aku gembira..aku ingat KAU...
Bila aku sedih..aku ingat KAU..

KAU membuat aku tenang..
KAU setia mendengar rintihanku..disaat aku dikhianati...

Air mataku...KAU juga yang lihat..
Senyum tawaku...KAU juga yang dengar..

Suda hampir setahun bersamamu...TERIMA KASIH segalanya...
Hanya ini yang dapat aku hadiahkan buatmu.....



~Istimewa Buatmu.....farrawatisabli.blogspot.com (AKU, BUKU dan CINTA) 1st year...!!

ADA SESIAPA MO TEMPAH KEK??
-Steam Butter Cream, dengan pelbagai rasa dan perisa mengikut citarasa anda-
-Menyediakan tempahan kek pertunangan, Hari Jadi, Anniversary dll-
-hehehe, side income baa....BY: farra

Thursday, March 25, 2010

mama...Jom bawa adik jalan2...

Mama: Jalan pegi mana, sayang...
Adik: Jalan2 tgk sunset..Jom mama..adik suka..
Mama: Ok sayang, pakai kasut..cepat panggil papa...!!

Ok, mama nak ambik gambar...cepat sayang,, cantik pemandangan ni..


Ok la sayang..hari suda gelap..Jom kita balik...
Oh...Cutt...!!
Semua yg diatas adalah, persembahan ilustrasi beserta angan2 penulis semata-mata...

Budak yang kiut miut ni, namanya Ichen..adik sepupu aku...huhh...penat berkejaran ngan dia ni amik gmbr..tp, hasilnya..amat memuaskan hati...

Dan mesej yang ingin disampaikan adalah:

edited by:
photoshop CS4

~fs~

Wednesday, March 17, 2010

Aku Telah Jatuh CINTA!!

Kata Orang, tak kenal maka tak cinta...
Bila repeat semula kata2 dlm satu entry aku satu ketika dulu, Biarlah CINTA itu hadir secara semulajadi tanpa Dipaksa dan Terpaksa....
Malam terbayang-bayang, siang terkenang-kenang...ingin aku luahkan, bagai tak terluah...Oh Cinta, sudah lama aku mencari CINTA...Oh, aku berCINTA skrg??.....!!

Lirik FlashBack:

"tertutup sudah pintu, pintu hatiku..yang pernah dibuai mimpi, mimpi di siang hari"(salah lirik ka..hehe)

Memang...!!Tiada alasan...!!
AKU TELAH JATUH CINTA...!!!

Pada siapa..???
-
-
-
-
ADALAH......lalalalala
-
-
-
-
Tapi Hasil keCINTAan aku ni ialah...

JOM..JOM...TGK jan tak TGK...


Ya...ini la CINTA aku...kamu tgk ini ja dulu, akan update, upgrade & up2 sentiasa ok...
Dalam ISTILAH2 lain yang menggambarkan CINTA aku ni:
  • Nikon D90
  • Photoshoot
  • ACDSeePro2
  • PhotoScape
  • Picasa
  • Photoshop (tp, ni belum khatam lagi)
Indahnya.........BerCINTA...!!jan mara,nnt kena jual...:-)
~fs~

Tuesday, March 9, 2010

TGLWC 2010

Salam..
Hi..hi..bertemu kembali.....

Sebenarnya busy skit sejak dua menjak ni..komitmen lebih skit samada weekday mahupun weekend, weekday tidak payah cakap la..aku cuma mau share apa aktiviti aku setiap weekend bermula 20 Februari 2010.

Program TGLWC 2010, apa tu??pasti ramai yang tertanya2 kan..ok la, aku describe skit pasal program ni..

Menyedari betapa pentingnya kita menjaga kesihatan dan menjaga diet yang seimbang. Maka, tercetusnya program:

TAUN GUSI LOST WEIGHT CHALLENGE 2010 (TGLWC)
Program ala2 The Biggest Loser la konon..tapi ini di peringkat kampung dan penyertaannya adalah tertutup..hanya terbuka kepada saudara mara yang terdekat saja..baru percubaan, kalau program ini menjadi, insyaaalah akan diteruskan ke tahun hadapan dan membuka penyertaan kepada semua.

Para AJK tertinggi terdiri dari aku and the Cazen's gang ja..tiada orang lain..(AKU peserta juga merangkap BENDAHARI program)

Berikut adalah Catatan Diari sepanjang Program Berlangsung:

20 Februari 2010:
Pendaftaran Peserta
Acara Timbang Berat Badan, jumlah % lemak dalam badan dicatat juga
*Peserta yang berdaftar adalah seramai 17 orang dalam 2 kategori iaitu, 18-35th dan 36th->>

27 Februari 2010

Senam Robik, Menari Poco-Poco dan Line Dance

6 March 2010

Senam Robik, Menari Poco-poco dan Line Dance

13 March 2010 dan seterusnya...
banyak lagi aktiviti lain yang dirancang sepanjang program

*Setiap hujung bulan peserta akan ditimbang, sehingga Mei..pusingan pertama*

Pic 1 dan 2: Acara timbang


Pic 3: Diari minggu pertama


Pic 4 dan 5: Diari minggu kedua



MAJUKAN DIRI, SIHAT SENTIASA
-fs-