Tuesday, January 21, 2014

i'm 20 weeks of pregnancy..!!!

Salam..
lama x update blog yg sgt comel ni...
sejak menjak2 ni..aku tiada idea pula mau menulis, terlalu banyak perkara yang berlaku dlm hidupku sampai tidak tahu mau share apa kat blog.

Sekarang ni, usia kandunganku adalah 20 minggu. Maksudnya sudah masuk fasa pertengahan sblm melahirkan anak kedua.

Alhamdulillah, morning sickness tiada lagi.. tetapi makan sickness yang ganti. Asyik mahu makan saja..tekak rasa tidak best jika tidak makan. Mengidam pun macam2, sampai pening my hubby..hihi...apa nak buat, pasrah saja bila bini nak itu ini.

Sebenarnya, saya happy sebab suda berpindah ikut suami ke Sarawak. Sejak kahwin, kami merupakan pasangan PJJ, kos Sabah- Sarawak selama 2 tahun. Tapi bila mengandungkan anak kedua, ditambah pula afif sudah semakin membesar dan memahami, sangat-sangat sukar untuk kami berjauhan. Keputusan dibuat di penghujung tahun 2013, dimana aku sendiri yang mendesak untuk berpindah ke Kuching. Dengan itu, i'm officially, fulltime housewife. YEA.....

Percayalah akan REZEKI....
Jika tiada rezeki kerja, ada rezeki anak....
Jika tiada rezeki harta, ada rezeki suami yang soleh...

Alhamdulillah....terima kasih Ya Allah atas kurniaan yang telah Engkau berikan.....
Permudahkanlah urusan kami.....
Amin....