Tuesday, May 25, 2010

lcct ---->KKIA (26May2010)

8.30am, Bandar Kota Perdana, Seri Kembangan, Selangor

Masa untuk packing,

List down barang2 yang telah dibeli:

a) Book & Magazine:

1) Law of attraction, Micheal J. Losier
2) Jangan Bersedih, Jadilah Wanita yang paling bahagia, Dr Aidh Abdullah Al-Qarni
3) Segalanya Cinta 1..2..3, Manual untuk Jatuh Cinta, Buku Prima
4) Nur, Jun 2010
5) Anis, Jun 2010
6) OH! Health, Jun 2010
7) Mingguan Wanita, 21-27 Mei 2010


b) Tudung Ariani, 2

c) Selendang, 4

d) Pakaian, ada la beberapa pasang..kebanyakannya kain untuk dibuat baju kurung, memandangkan MY WEDDING invitation musim2 cuti sekolah akan datang sangatlah banyak..:)

Itu sahaja.............
9.05am, Seri Kembangan, Selangor.

2.00pm (LCCT)
-check-in
-jln2, beli minyak wangi Miss Lomani Paris with free gift, Miracle
-magazine (Harmoni & Mingguan Wanita)

4.00pm (Terbang di Awan Biru ke KK)

7.00pm (My Dad & Adik GG ambik)

8.00pm (Dinner at Pak Din Restaurant)

10.00pm (KG TAUN GUSI, Kota Belud........YESSSSSS......!!!)

2.00am
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz............

by:farra

Friday, May 21, 2010

Remove Do, Not, Don't from your life dictionary

Change your words, if you want to change your life..!!

Law of Attraction, Micheal J. Losier

Selepas sahaja selesai membaca buku L.O.A, klik..klik..dan klik lagi..
-Control panel
-Appearance and Personalization
-Windows sidebar properties
-Add gadgets to the sidebar

My laptop background telah berubah wajah (alihkan pandangan anda pada gambar di atas) pada hari ini. Untuk maklumat lanjut, bacalah buku ini.



by:farra

Thursday, May 20, 2010

KL lagi..

Al-kisahnya...
1) Selasa (18.5.2010)baru dimaklumkan kena pergi KL, ada hal yang sangat penting. Sebenarnya, aku jadi wakil ketua projek untuk Sesi pemantauan Geran Penyelidikan. Tapi, aku masih mempertimbangkan, agak marah dengan pengurusan sebab makluman yang lambat ekoran dari nama geran kami tercicir untuk makluman pertama yang bertarikh 12 Mei 2010 lagi. Di harap, kesilapan seperti ini tidak berulang pada masa akan datang. Ia amat menyusahkan..!!

2) Rabu (19.5.2010) Tiada pilihan lain, aku terpaksa pergi di tengah kekusutan menyelesaikan masalah2 yang berat yang dipikul di saat2 akhir menghabiskan pengajian.
8.00-10.00 = Selesaikan my own problem, Ya Allah, Permudahkan lah Urusan ku...!!
10.00-1.00 = Siapkan slide show untuk dibentangkan esok
2.00-3.00 = Jumpa pemangku ketua projek, tunjukkan slide show, buat penambahbaikkan
3.30= Ke Maybank Alamesra, sistem down la pula. Ke Maybank Shell Sulaman
4.30 = Ke Airport terminal 2, Berbaris panjang untuk membeli tiket, "Tiket ke KL, malam ni"..bla..bla..ok, flight pukul 9.25 pm ya Cik..
(masa untuk call bapa, mama, adik2, call kazen di KL, supaya ambik di airport)
5.00 = Balik ke IBTP, dalam keadaan jem.
6.00 dan ke atas = Peking, mandi, bertolak ke airport selepas Solat Maghrib
7.30 = Suda tiba di airport, check-in 7.45pm, dihantar oleh Lin, Shasha n Za, sempat lagi makan KFC
9.25pm = Dalam kapal, KL..here i comee...

LCCT
12.00 am = LCCT
12 - 1.30am = Tunggu my Cuz, sempat lagi beli buku Law of attraction, Michael J. Losier, RM41, di Kedai buku dekat LCCT tu, masa pergi, kedai tu hampir tutup. So, penantian selama lebih kurang sejam setengah tidak la terasa terlalu lama sangat dengan kehadiran buku tu, penat pun hilang.
3.00am = sampai di rumah My cuz, di Seri Kembangan.
4.30am = baru tidur, OMG, esok bentang pukul 10.45am di Residence@UNITEN, Kajang.

zzzzzzzzzzzzzz........God, give me a strength...!!

Esoknya, 20.5.2010

9.00 am = Residence@ UNITEN
Alhamdulillah, pembentangan berjalan dengan lancar. Terdapat 4 panel yang menilai, seperti sesi Temuduga. 15 minit bentang, hampir 30 minit, sesi soal jawab. So, sekian dulu...sila alihkan perhatian anda pada screen capture di atas..La (panggilan adik bongsu manjaku di rumah)

Keadaan kesihatan: Batuk, sakit2 badan, perlukan masa untuk berehat..!!

3 hari dalam ''SEJARAH HIDUPKU"

by : farra

Sunday, May 16, 2010

Selamat Hari Guru

Guru,
Ibarat lilin yang menerangi kegelapan,
dari aku tidak tahu, kepada tahu,
dari aku tidak faham, kepada faham,
dari a,b,c..1,2,3, aliff baa taa,
kepada karangan yang berjela-jela,
sungguh besar jasamu duhai GURU,
terima kasih GURU,
jasamu mendidikku akan dikenang selamanya.

Guru terbaik dan cemerlang aku anugerahkan kepada 'SABLI NANTI p.p.n'


Perkhidmatan:
Sk Taun Gusi, KB (Guru BI-Guru Disiplin-Penolong Kanan 1) -1987-1992
Sk Pinawantai (Guru Besar) -1993-1995
Sk Pandasan (Guru Besar)
Pejabat Pendidikan Daerah (Penyelia)
Sk Lasau Podi (Guru Besar)
Sk Rampayan Ulu (Guru Besar)
Sk Pulau Mantanani (Guru Besar) -2007-2009
Pejabat Pendidikan Daerah (Penyelia, bhgn Sekolah Menengah) -2009-2011
Bersara - Februari 2011

-Ku Sanjung Budimu, mendidik anak bangsa, sanggup berkorban, mengharungi ombak dan badai, demi untuk mengajarkan ilmu yang berguna-

~fs~

Saturday, May 15, 2010

bila B.B.J beraksi

Telah beraksi di Dataran KEMAS, Kg Jawi-Jawi, Kota Belud pada 15 MEI 2010, di kala sekolah2 di seluruh Malaysia sibuk mengadakan Gotong-Royong Perdana di sekolah masing2 sempena hari guru.

petunjuk: BBJ= biasa-biasa saja



Keputusan:
1) Tidak berjaya mara ke peringkat seterusnya
2) Tapi, berjaya mendapat anugerah 'SEMANGAT' sepasukan yang tinggi, dan anugerah itu diberikan oleh mereka sendiri...

~fs~

Sunday, May 9, 2010

untukmu IBU


IBU...engkau lah, ratu hatiku...bila...ku berduka, engkau, hiburkan selalu....

SELAMAT HARI IBU, 9 MEI 2010




Wajah ceria kedua IBU BAPA ku yang tercinta, sempena kehadiran CUCU pertama mereka...baby rizwan...!!



baby itu yang comel tu, anak macik aku....hehe...maa...paa...tungguuu.....masa untuk menimang cucu sendiri akan datang juga...Insyaallah...!!

By: farra

Friday, May 7, 2010

Kasih Ibu

Ibu..
Kasih ku terhadapmu, takkan terpadam buat selamanya...
Terima kasih Ibu...
Selamat Hari Ibu
Ikhlas Dari:
anakanda Farra

Thursday, May 6, 2010

Jangan Menangis Lagi..sayang..!!

Cukup lah tu...duduk menangis, meratap, bersedih, marah, kesal...
Tidak mendatangkan apa2 hasil...mungkin, sekali dua..ok, menangislah...sepuas-puas hati, lepaskan tekanan tu...tapi, kalau berkali2 menangis, hati resah, tidak ceria..hilang nikmat hidup...
Now, tetapkan matlamat, pandang jauh ke hadapan..apa yang terjadi adalah ujian..
Ketika aku memerlukan...tiada disampingku...melainkan...buku, "La Tahzan, Jangan Bersedih"
Jangan Bersedih...Jangan Bersedih...Jangan Bersedih, sayang....cukup..cukup...tiada masalah yang tidak boleh diselesaikan...yakin, pasti...

Ku tujukan lagu ni, Buat Diriku....
Penyanyi: Dato' Siti Nurhaliza
Tajuk Lirik Lagu: Ku Yakini
Kejayaan kumiliki tak hadir sendiri
Laluinya dengan kekuatan diri
Kejayaan di genggaman menjadi sebutan
Yakinkan diri citaku dikotakan
Setiap detik masa kulalui
Pasti takkanku biar pergi
Setiap impian yang kuhajati
Akanku capai di suatu hari
Ku daki dan aku turuni lembah
Tak ku mengalah
Tabahkan hati berbekalkan doa
Ku yakini ku pasti
Menjalani kehidupan ini
Susah senang isi duniawi
Hasad dengki akan daku jauhi
Agar niat suci dimakbuli
~jangan menangis lagi sayangku...farra...~

1Mei2010

1Mei2010
JuscoTmn Equine-KLIA-KKIA
will be updated...tunggu...


2Mei2010
Happy burfday to you...!!

farra

Tuesday, May 4, 2010

kenduri Durian

Kenduri Durian juga adalah wajib bila dtg ke KL...siapa lagi geng kalau bukan sahabatku "Sabrina" ni...sanggup roung Bangi- Kajang-Seri Kembangan cari durian.


Lepas makan durian beserta Sate Kajang Hj Samuri, kami pun mula ber'Gosip'ing...sampai pukul 2 pagi, Sabrina kena balik ke Kajang juga pada pagi tu. Esok dia kena buat sandwich dan kerja. Aku, boleh tidur ja...hihihi...sudah nasib engkau la Sabrina, hari tu aku datang ko kena MC pula kan..nasib baik aku tidak la datang selalu ke KL ni..

By: farra
Location: Rumah Sewa Teres Danish di Seri Kembangan, merangkap kazen aku

with Danish

lamanya tidak update blog ni..byk cerita menarik ni, Petang2 ni, drpd aku meredah jam balik ke KF, bagus aku singgah kedai kopi minum "Teh Tarik Halia", argghhh...hari2 tertentu, kena minum Teh Tarik Halia untuk mengurangkan kesakitan..ehem..ehem..kaum hawa tau kan..bila bertandang ja ke KL, tidak melepaskan peluang untuk keluar bersama My Lover ni..uish..punya romantik.....


by:farra
location: somewhere in KL, tidak ingat la..
(Gambar ni cantik, jangan copy tau)